Erzincan Belediyesi Bayrama Hazır

Erzincan Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı.

Bayram öncesi ve bayram süresince alınan tedbirlerle vatandaşların daha huzurlu bir bayram geçirmesi hedefleniyor.
Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kesim evinde bayram münasebeti ile hazırlıklar tamamlandı. Kesim evinde bu yıl randevulu sistemle kesim yapılacak ve vatandaşların beklemeden kurbanını kesebilecek. Randevulu sistemle kurban kesecek vatandaşların yarım saat öncesinden çağrılarak kurbanlarını kesebilecek. Hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kesim hizmeti sunacak olan belediye kesim evi büyükbaş hayvanlar için 150 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 50 TL’ye hizmet verecek.

Bayram öncesinde mezarlıklarda gerekli hazırlıklar yapıldı. Mezarlık genel temizliği, iç yolların onarımı ve türbelerin bakımları tamamlandı. Bayram arifesinde yakınlarının mezarlıklarını bulmakta güçlük çeken vatandaşlara rehberlik hizmeti de sunmayı planlayan mezarlık yönetimi, on binlerce kişinin rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmesini sağlamak için çalışıyor. Ayrıca mezarlıklara arife günü dörtyol mevkinden ücretsiz otobüs seferleri konulacak.

ZABITA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Esnaf denetimlerini artıran Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bayram sebebi ile kurban satış ve kesim noktalarını da belirledi. Belirlenen noktalar dışında kurban satışı ve kesimine müsaade edilmeyeceğinin bildirildiği açıklamada Erzincan Ticaret Borsası tarafından işletilen hayvan pazarı tek izinli açık alan hayvan pazarı olarak belirlendi. Ayrıca Zabıta müdürlüğü nöbetçi fırınlar listesini de açıkladı.

Açıklamada ayrıca boş arsalarda, parklarda, cadde ve sokaklarda, bina önlerinde, meydanlarda, umuma açık yerlerde kesime asla izin verilmeyeceği vurgulanırken, bu yasağa uymayanların para cezası ile cezalandırılacağı da ifade edildi.
Kaynak: İHA