Kurban Bayramı'na Doğru

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


Tuna, mesajında, Kurban Bayramı'nın sevinçlerin paylaşıldığı, toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, kültür ve inanç değerlerin güç kazandığı bayramlardan olduğunu belirterek, bayramları huzur ve güven içerisinde milletçe kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Herkesin bayramların sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatının her gününe taşıyabilme çabası içinde olmasının önemini vurgulayan Tuna, şunları ifade etti:

"Bizler geçmişinden gururla bahsedilen, muhtaç ve yoksulu koruyan, komşusu açken tok yatmayı içine sindiremeyen, yüksek insani değerlerle kuşanmış bir milletin temsilcileri olarak, dini bayramlarımızın oluşturduğu manevi havayı iyi değerlendirmeliyiz. Bayramda, dostlukları pekiştirmeli, dargınlıkları unutmalı, yoksul olanları hatırlamalı ve muhtaç olanlara yardım elimizi uzatmalıyız. Hiç kuşkusuz kurbanın arkasında yatan mana ve hikmet bizi Allah'a yaklaştırmakta, insanlık ve merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır. Bu günleri fırsat bilerek, anne ve babamızı, akraba ve komşularımızı, şehit ve gazilerimizi, engellilerimizi, dul ve yetimlerimizi, yetiştirme yurtları, hastaneler, huzurevleri gibi kurumlarımızı ziyaret ederek sevinci ve mutluluğu oradaki insanlarla da paylaşmalıyız."

Tuna, bayram nedeniyle artacak trafik yoğunluğundan dolayı Eskişehir genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütüleceğine de değindi.

Kaynak: AA