Kazakistanlı Ferdoussi Kurbanını Başakşehir’de Kesti

Türkiye’nin en modern kesim alanlarından Başakşehir Belediyesi kurban satış ve kesim alanı, Kazakistan’dan gelen turistleri ağırladı.

Hayır için bir kurban kesen Kazakistanlı İnguş Doshaklayeva Ferdoussi ve oğlu Aliyev Emirkhan, Başakşehir kurban satış ve kesim alanını çok beğendiklerini ifade ettiler.
Kazakistan’dan turist olarak İstanbul’a gelen İnguş Doshaklayeva Ferdoussi ve oğlu Aliyev Emirkhan, gezmek için geldikleri İstanbul’da Başakşehir Belediyesi kurban satış ve kesim alanında hayır için kurban kestiler. Türkiye’yi ve İstanbul’u çok sevdiklerini belirten anne-oğul, bayram sabahı ayrılacakları İstanbul’da aldıkları kurbanın etinin yoksullara dağıtılmasını istediler. Kurban seçimini kendisi yapan Ferdoussi, kurbanı kesilirken başında bekleyerek dualar okudu. İnguş Doshaklayeva Ferdoussi, “En son 1996’da geldiğim İstanbul'u çok seviyorum. Buraya gelmeden önce Kazakistan’da da adak kestim. Kurban Bayramı et yiyemeyenlerin sofralarına et girmesi için bir fırsat. Başakşehir kurban alanı çok temiz ve düzenli, önümüzdeki yıl burada büyükbaş hayvan keseceğim. Tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA