Milletvekilleri Erdoğan ve Metiner’den Bayram Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekilleri Erdoğan ve Metiner’den Bayram Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan mesajında bayramların, dini ve milli hisleri coşturan, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal hayatı canlandıran, bir gönül medeniyeti olan İslam’ın yoksulu gözetme, yetimi sevindirme, muhtaçla paylaşma gibi yüce değerlerini yaşatan müstesna günler olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Kurban Allah için maddi fedakârlık yaparak, Allah’a yaklaşmak gayesini taşıyan ve Rabbimize teslimiyetin doruğunda gerçekleşen bir ibadettir. Kurban, Allah’a yakınlaşmak adına çok sevdiği oğlunu feda edebilen Hz. İbrahim’in(AS) kutlu anısıdır. Allah’a itaatin, teslimiyetin, güçlü ve derin bir imana sahip olmak gerektiğinin bir hatırlatmasıdır. Allah bizleri de onlar gibi, tam bir teslimiyetle teslim olanlardan ve itaat edenlerden olmayı nasip eylesin. Toplumu birleştiren, gerçek manada huzur, barış ve güven ortamını sağlayan tek yol; milli ve manevî birlik anlayışı içerisinde, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Güçlü olmanın en önemli şartı milletçe dayanışma, birlik ve beraberlik içinde bulunmaktır. Kurban Bayramı vesilesiyle hep birlikte tüm Müslümanlarla ve İslâm âlemiyle kucaklaşabilmeliyiz. İslâm ülkelerinde yaşanan zulümler, akan kanlar ve gözyaşlarının beraberinde dinmeyen çığlıklar ve çilekeş anaların feryatları yüreklerimizi dağlıyor. Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nın kan ve gözyaşı döken, zulüm altında inleyen İslâm âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini; Rabb’imizin zalimlerin ve merhametsizlerin kalplerine merhamet vermesini ve uhuvvetin yani kardeşliğin gönüllerde filizlenmesini niyaz ediyor, tüm İslam Âlemi’nin, ülkemizin ve değerli hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise bayramların kardeşliğe anlam kazandırdığını belirterek, “Kurban Bayramının idrak edileceği bu günlerde, ülkemiz çok önemli kilometre taşlarını geçti, demokrasi yolunda ilerledi. Ülkemiz, demokrasi yolunda çok önemli kilometre taşlarını geçti. Atılan her adım, insanımızın daha özgür yaşaması, kardeşçe bir arada olması için önemli adımlardır. Bayramların özünde var olan barış ve kardeşlik, böyle zamanlarda daha bir anlam kazanıyor. Bu duygularla, tüm vatandaşlarımızın, değerli hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde sağlıklı bir yaşam sürmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA