Çarşı Esnafı Alışverişte Hareketsizlikten Vatandaş İse Pahalılıktan Şikayetçi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Gaziantep çarşı esnafı alışverişteki durgunluktan yakınırken, vatandaşlar ise ürünlerin pahalı olmasından şikayetçi oldu.

Çarşı Esnafı Alışverişte Hareketsizlikten Vatandaş İse Pahalılıktan Şikayetçi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Gaziantep çarşısı çok kalabalık; ancak esnaf bu kalabalığın alışverişe yansımadığı görüşünde. Gaziantep Gaziler Caddesi esnaflarından Gökan Ekici, çarşıdaki kalabalığın alışveriş yapmadığını söyleyerek, çarşıdaki bu kalabalığa ‘Kuru Kalabalık’ benzetmesi yaptı.

Serhat İşini isimli bir başka esnaf ise bayramın yaklaşmasına çok az bir zaman kaldığını, ilerleyen günlerde çarşıda yaşanan bu hareketliliğin alışverişlere yansıyacağı söyleyerek, satışların ilerleyen günlerde esnafın yüzünü güldüreceğini kaydetti.

Bayram öncesinde yaptığı satışlarla evinin ihtiyaçlarını gidereceğini dile getiren Hacı Koçak, “Bayram öncesinde çarşıda hareketlilik var. Satışlarımız henüz istediğimiz düzeyde değil. İnşallah bayram öncesinde yapacağımız satışlarla çocuklara kıyafet, evimize kurban ve kışlık yakacak almayı düşünüyorum” dedi.

Çarşıda bayram alışverişi yapmaya çıktığını; ancak almayı düşündükleri ürünlerin istedikleri fiyatta olmadığını söyleyen Ali Gülşen isimli bir vatandaş ise fiyatların bütçelerine uygun olmadığını ifade etti.

Kaynak: İHA