Bursa'da Astronomi Meraklılarına Teleskop Yapımı Öğretilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezinin bir bölümü, uzay, havacılık, astronomi alanlarındaki çalışmalar için kullanılacak ve amatör teleskop yapımı eğitimleri verilecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkezde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, gençlerin en güzel şekilde yetişmesi, eğitim alması ve bilimle ilgili okullarda edindikleri teorik bilgileri pratik uygulamalara dönüştürebilmesi amacıyla birtakım faaliyetler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bu merkezin, Türkiye için önemli olduğunu belirten Altepe, burada geleceğe yönelik tüm alanlarda, bilim dallarında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Özellikle uzay, havacılık ve astronomi dallarına büyük önem verdiklerini anlatan Altepe, şöyle konuştu:

"Geleceğimizle ilgili mutlaka ilgilenmemiz gereken bu alanlarda atılması gereken adımları atıyoruz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak merkezimizde ekibimizle yoğun bir faaliyet içindeyiz. İnşaatı devam eden yeni Bilim ve Teknoloji Merkezine ek bir ünite daha koyarak burasını uzay, havacılık ve gök bilimiyle ilgili çalışmalara ayıracağız. Ek bina, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle yapılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun destekleriyle iç donanım tamamlanacak. Burada tüm gençler ve merak eden 7'den 70'e herkes, gök bilimi, uzay, havacılıkla ilgili her şeyi, her türlü çalışmayı, pratik uygulamaları yapacak, öğrenecek. Teleskopları kendileri yapıp monte ederek değişik çalışmalara katılacaklar. Diğer yandan bilimle ilgili gösterilerin yapılacağı 3 boyutlu sinemaları seyredecekler."

Altepe, kısa sürede eksiklikleri giderip ek binayı faaliyete geçireceklerini sözlerine ekledi.

Merkezde görevli eğitmenlerden Uğur İkizler ise öğrencilere uygulamalı olarak dersler verip amatör teleskop ve ayna yapımını öğreteceklerini ifade etti.

Kaynak: AA