Bayburt Milletvekili Özbek’ten Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyemin Özbek, Kurban bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlardı.

Özbek mesajında, “Bayramlar sevinç, sevgi ve coşkunun zirveye çıktığı zaman dilimleridir. İnsanların birbirleriyle olan dargınlıklarından vazgeçtiği, barış içerisinde, kardeşçe kucaklaştıkları, samimi ilişkilerin arttığı özel günlerdir” dedi.


“Kurban Bayramı da, Hz. İbrahim kıssasında da görüldüğü gibi insanın en çok sevdiği şeyden vazgeçmesiyle Yüce Allah’a en derin ve samimi hislerle yaklaşmasının adıdır” diyen Milletvekili Özbek mesajında şunları kaydetti; “Kurbanın özündeki anlam insanın bağlılıklarından sıyrılarak bu dünyada herhangi bir kimseye veya şeye bağlı olmamaktır. Buna dikkati çeken ise dinimizin Kurban ibadetidir. Kurban olayının özünde yatan ana düşüncenin ‘vazgeçebilmek’ olduğu şuuruyla taklitten uzak bir Kurban Bayramı idrak etmeliyiz.

Kurban ibadeti zekât ve fıtır sadakası vermek gibi bir takım ibadetlerden daha fazla fedakârlık ve adanmışlık gerektirir. Takva ve ilahi emre itaatte Kurban, Yüce Yaratıcımız için en güzel bir sınav vesilesidir. Aynı zamanda verilen nimetlere karşı bir şükür olan bu ibadet ile günahlardan arınmamız, Rabbimizin rızasını kazanmamız için büyük bir fırsat yakalarız.

İslâmiyet sadece kendi mensuplarına değil bütün insanlara hangi dinden olurlarsa olsunlar Kurban eti vermeyi hoş görmüştür. Hz.İbrahim’in geleneğinden bu güne kadar uzanan ve toplumsal kaynaşmayı toplumun tüm fertlerini yayan Kurban ibadeti, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları da aşılar.

Mübarek Kurban Bayramı'nın günleri yardımlaşmanın, hatırlamanın, bayramlarda kucaklaşmanın, küslerin barışmasının, bütün bir İslam erdeminin en tatlı ve en manevi bir şekilde yaşanacağı özel günlerdir.

Bu duygularla, tüm Bayburtlu hemşerilerimin mübarek kurban bayramını kutlar, bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Kaynak: İHA