Seyhan’daki Kur’an Kurslarından Birer Kurban Bağışı

Seyhan Müftülüğüne bağlı 116 tane Kuran kurslarında görev yapan öğreticilerle yapılan toplantıda Vekalet Yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu aracılığıyla birer Kurban bağışı yapma kararı alındı.

Seyhan’daki Kur’an Kurslarından Birer Kurban Bağışı

Seyhan Müftüsü Halil Uzun başkanlığında toplantının açılışı Kuranı Kerim okunmasıyla başladı.

Kuran kursları öğreticilerinin eğitimle ilgili soruları önceden uzman memur tarafından cevaplandırıldı.

Daha sonra Kuran kursu öğreticilerine hitap eden Müftü Uzun, “Bugün burada olağanüstü toplantı yapmamızın tek bir sebebi vardır. O da Afrika ve Asya'da ki Müslümanların ahını, dertlerini paylaşmak onlara derman ve çare olabilmek için buradayız. Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramını bu vesileyle tebrik ediyorken sadece bizlerin burada bayram yapması bizim dışımızdaki kardeşlerimizin acı, sefalet, huzur ve saadetten uzak bir şekilde olması bizim bayramımızı asla bayram yapmaz. Eğer kardeşlerimiz mutluysa bayramdır. Kardeşimizin kursağından bir lokma et geçiyorsa bizim bayramımızdır. Kardeşimizin yüzü gülüyorsa bizim bayramımızdır, yoksa kestiğimiz kurbanların etini bizler burada tıka basa yerken Somali de, Uganda da, Moro da, Elitre de, Kenya da, Tanzanya da, Filipinler de, Azerbaycan da, Rusya da, Çin de, Uygur da vb. yerlerde yılda bir defa da olsa boğazından birkaç lokma et geçmiyorsa, bizler bayram yaptık deme hakkına sahip değiliz" dedi.

Mü’minlerin bir bedenin uzuvları gibi olduğunu ifade eden Uzun, "Bir uzuv hastalandığında bedenin tamamı eziyet çekiyorsa dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslümanın ahı vahı yüreğimizi delip de geçmiyorsa, işte bundan dolayı ben sizleri kutluyorum. Seyhan Müftülüğünün güzide personelleri yine Türkiye de bir ilke imza attınız ve sizler Kuran Kursunuz adına birer vekalet yoluyla kurban kesim parası olan 380 TL'yi Cuma gününe kadar teslim etme kararı aldınız. Bu kararınızı ayakta alkışlıyorum. Hepinizi kutluyorum. Her zaman olduğu gibi siz yine kendinize yakışanı yaptınız. Örnek Kuran Kursu Öğreticileri oldunuz. Allah hepinizden razı olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA