Müsiad Düzce Şube Başkanı Çakmak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, "Sanayi bizim atardamarımız, olmazsa olmazımız'' dedi.


Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracat durumu değerlendirmesinde ilk 500 firma arasında Düzce'den 16 firmanın öne çıktığını dile getirdi.

Gaziantep'te yaptıkları son toplantıda eksiklikleri masaya yatırdıklarını ifade eden Çakmak, deprem öncesi Düzce'de Gümrük Müdürlüğünün var olduğunu ancak zaman içerisinde kaldırıldığını, tekrar açılması için bakanlık nezdinde girişimleri bulunduğunu belirtti.

''Düzce, çok cazip bir yer. İSKİ bu zamana kadar hep Düzce'nin önünü tıkadı'' diyen Çakmak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun kente geldiğinde konuyla ilgilendiğini kaydetti.

Kentteki 2 organize sanayi bölgesi dışında 3. organize sanayi bölgesinin de tasarım aşamasında olduğunu anlatan Çakmak, şunları söyledi:

''Düzce'de bulunan iki sanayi bölgesinin ve D-100 karayolu kenarındaki sitelerle beraber kapladığı alan, tüm Düzce'nin alanına göre binde 6'dır. Biz 1. organize sanayi bölgesini iki katına çıkarmak istiyoruz ki oran da 6 yerine binde 10 olsun. Sanayi bizim atardamarımız, olmazsa olmazımız. Her şey sanayi üzerine kuruluyor.

Organize sanayi yapmışız ancak yolu ve altyapısında sıkıntılarımz var. Birçok yatırımcı Düzce'ye geldiğinde daha buraya gitmeden geri dönüyor. Şehir içinden ulaşımın sağlanması sanayi bölgeleri için dezavantaj. Otoyol üzerinden çıkış verilmeli. Gümrükleme ve yol, Düzce'nin kalkınması adına atılması gereken ilk adımlardır. Gelen imalatçı gümrüklemesini burada yapmak istiyor.''

İhracatta da güzel gelişmeler olduğunu dile getiren Çakmak, ''Depremle birçok sektörümüz sağa sola kaydı ancak sonrasında organize sanayi bölgelerimiz, üniversitemizin gelmesiyle hızlı adımlar attık. Devlet, yapması gerekeni yapıyor. Teşvik, üniversite ve organize sanayi bölgesi verilmiş. Artık bizim de üstümüze düşeni yapmamız gerekir'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA