Manisa Valisi Savaş, Spil Dağı Milli Parkı'nı İnceledi

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Oteller, sosyal ve spor alanlarının tamamlanması ile Spil Dağı, Ege Bölgesi'nin cazibe merkezi haline gelecek" dedi.


Vali Savaş, Spil Dağı Milli parkında süren altyapı yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

6 bin 664 hektarlık alana yayılmış Spil Dağı Milli Parkı'nın 90 hektarlık alanını kapsayan alanda çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Savaş, alt yapı çalışmalarının yüzde 75'lik kısmının tamamlandığını, yıl sonuna kadar da bitirileceğini açıkladı.

2012 yılı mart ayında yapılan alt yapı projesinin hayata geçirilmesi için ağustos ayında yer teslimi yapıldığını hatırlatan Savaş, proje tutarı 14 milyon lira olan Manisa Spil Dağı Atalanı Mevki alt yapı çalışmalarında sona gelindiğini, yıl sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

2014 yılında Spil Dağı Milli Parkı'nın yapılan alt yapı çalışmalarıyla cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Vali Savaş, şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 yıldır devam eden alt yapı çalışmalarında yüzde 75 oranında çalışmalar tamamlandı. Milli Park alanı içerisindeki yaklaşık 10 kilometrelik yol ağı tamamen doğal taşlarla döşendi, otoparklar oluşturuldu. Elektrik, telefon ve internet ağı kabloları yer altına döşendi. Yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısı oluşturuldu. Yollara aydınlatma direkleri döşendi. Ayrıca var olan içme suyunu daha da kuvvetlendirmek amacıyla sondaj çalışmasıyla içme suyunda kullanılacak su bulundu. Kısacası altyapı çalışmalarının yüzde 75'i tamamlanmış durumda. Daha önceden alt yapısı olmadığı için yatırım yapmak istemeyen yatırımcılar, ocak ayından sonra bu bölgeye yatırım yapmak isteyecek.

Alt yapı çalışmalarının ardından bölgenin canlanması amacıyla ikinci etap çalışmalar başlayacak. Günübirlik tesisler ve 2 otelin yapımı konusunda girişimler başlayacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye göre bölgeye 75 yataklı bir sağlık oteli, 150 yataklı ise başka bir otel yapılması planlanıyor. Oteller yap-işlet ve devret modeli ile yapılacak. Bunu ihalesini ya Genel Müdürlüğümüz ya da 2014 yerel seçimlerinden sonra Valilik bünyesinde oluşturulacak Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılacak. Otellerimiz ile birlikte spor alanlarının da bu bölgede yapılması hedefleniyor. İhalelerin 2014 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. Oteller, sosyal ve spor alanlarının tamamlanması ile birlikte Spil Dağı Ege Bölgesi'nin cazibe merkezi haline gelecek."

Atalanı Mevkisinde bulunan 25 Bungalov tipi ev sayısının 42'ye yükseltileceğini ifade eden Savaş, evlerin ihalesinin 2014 yılında yapılmasının beklendiğini, mevcutta bulunan 25 Bungalov tipi evi, ocak ayından itibaren vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Vali Savaş'ın inceleme gezisi sırasında, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse de hazır bulundu.

Kaynak: AA