Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden İzaydaş'a Ziyaret

Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu ve beraberindekiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç'ı ziyaret etti.


Ziyarette, ilk olarak meclis üyelerine İZAYDAŞ'la ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından tesiste yapılan gezide düzenli depolama alanları, çöp gazından enerji üretim, biyogaz ve sterilizasyon ile tehlikeli atık yakma tesisleri hakkında bilgi verildi.

Gezinin ardından konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Balcıoğlu, İZAYDAŞ'ın faaliyetlerini kadınların bakış açısıyla görmek istediklerini belirterek, ziyarette kadınların atıkları evlerde ayrıştırmaları gerektiğini anladıklarını söyledi.

Balcıoğlu, böylesine önemli bir kurumun kadın gözüyle kente anlatılması gerektiğini dile getirerek, İZAYDAŞ'ın çevre bilincine yönelik sosyal sorumluluk projeleri çok anlamlı olduğunu, çocuklar için hazırlanan İZAYCAN Projesi'ni gönülden desteklediklerini kaydetti.

Saraç ise İZAYDAŞ'ın kente ciddi bir hizmet verdiğini vurgulayarak, "İşimizi yaparken şirketimizin asıl sahibi olan Kocaeli halkına kendimizi anlatma görevimiz de var" dedi.

Kaynak: AA