Uzm. Dr. Kutluay, 'Çocukluktan İtibaren Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığın Kazandırılmalıdır'

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Nihat Kutluay, çocukluktan itibaren düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyledi Kutluay, "İlerleyen teknoloji hayatı kolaylaştırmakla birlikte uzun vadede hareketisiz birey sayısını arttırmakta olduğu gibi, obezite, hipertansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur” dedi.

Uzm. Dr. Kutluay, 'Çocukluktan İtibaren Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığın Kazandırılmalıdır'
Kutluay, düzenli fiziksel aktvitenin önemi vurgulamak için “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında, Kırklareli’de yürüyüş etkinliği düzenleyeceklerini belirterek, “Günümüz koşullarında giderek daha hareketsiz yaşam tarzının benimsenmesi, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması, toplumda obezite, hipertansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Çocukluktan itibaren düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek, her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak, hem bireysel sağlığının korunması hem de ileride karşılaşılacak sağlık sorunlarının azaltılması konusunda çok büyük bir öneme sahiptir. Yürümek, koşmak, yüzmek, bisiklete binmek, temel vücut hareketlerinin tümünü ya da bir kısmını içeren spor dalları, oyun ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilir” ifadelerini kaydetti.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce İstasyon Caddesi Gar Binası önünden başlayacak olan yürüyüş etkinliği, İstasyon Caddesi, 100| Yıl Caddesi, Karaumur Bey Caddesi, Mustafa Kemal Bulvası, Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinden devam ederek Vilayet Meydanı’nda son bulacak.
Kaynak: İHA