Şanlıurfa'da Bir Kilometrelik Yolda 'Halil İbrahim Sofrası' Kurulacak

Şanlıurfa'da, bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" etkinliği kapsamında 6 Ekim'de yaklaşık bir kilometrelik yolda sofra kurulacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Ekim'de 7'ncisi gerçekleştirilecek etkinliğin, üç büyük semavi dinin peygamberlerinin atası Hazreti İbrahim'in doğduğu yer olan Şanlıurfa'dan başlayıp bütün dünyaya ulaşacak ve ülkeler arasında iyilik köprüleri kuracak, bütün insanlığı buluşturacak bir iyilik hareketi olarak başlatıldığı bildirildi.

Misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, cömertlik ve bereket gibi kavramları içeren aktivitelere yer verilecek etkinliğin, yerli ve yabancı davetlilerin katılımıyla 5 Ekim'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yakınındaki Harbi Umumi Şehitleri Abidesi önünden başlayıp Hazreti İbrahim'in makamında sona erecek yürüyüşle başlayacağı belirtilen açıklamada, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde konuşma yapılmasının planlandığı duyuruldu.

Açıklamada, etkinliğin, Kuran-ı Kerim tilaveti ve özgürlüğü sembolize eden güvercinlerin havaya bırakılmasıyla süreceği ifade edilerek, 9 kategoride 10 kişiye "İyilik Ödülü" verileceği ve böylece ilk gün programının sona ereceği kaydedildi.

Etkinliğin 6 Ekim'deki bölümünün, sabah namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde on binlerce kişi için verilecek "tirit ziyafeti" ile başlayacağı bilgisi verilen açıklamada, Görmez'in sunacağı "7. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Konferansı" sonrası kent merkezindeki Kapaklı Pasajı'ndan Balıklıgöl Yerleşkesi'ne kadar olan yolda halka açık, on binlerce kişinin katılabileceği "Halil İbrahim Sofrası"nda kente özgü yemeklerin ikramıyla organizasyonun son bulacağı ifade edildi.

Kaynak: AA