Mekkeli Muhammet ve Arkadaşlarının Sürüş Keyfi

Hac döneminin yaklaşması nedeniyle en yoğun günlerini yaşayan Mekkeliler, hacı adayları ile birlikte adeta bayram yapıyor.

Mekkeli Muhammet ve Arkadaşlarının Sürüş Keyfi
Hacı adaylarının gelmesiyle trafik yoğunluğunun arttığı şehirde çocuklar bisiklet yerine otomobil ve kamyonet kullanıyor. Mevsim olarak Aydın'ın yaz havasını andıran Mekke'deki bazı çocuklar, bisikletle değil harçlıkları ile çok rahat akatyakıt alabildikleri için motorlu araçlarla oynuyor.
Mekke’nin Aziziye Semti yakınlarında arkadaşları ve yakın akrabaları ile gezintiye çıkan Mekkeli Muhammet, direksiyona zor yetişse de şoförlükteki mahareti ile görenleri şaşırtıyor. Mekke halkının görmeye alışık olduğu bu tür manzaralar özellikle Türkiye gibi 18 yaşın altındaki kişilerin araç kullanmasının yasak olduğu ülkelerden gelen vatandaşların dikkatini çekerken, Mekke’de araç kullanmasını bilen birinin, yaşı ne olursa olsun direksiyona geçmesi çok normal karşılanıyor.

Mekkeli Muhammet ve arkadaşları gibi pek çok çocuk, akaryakıtın en ucuz olduğu ülkede bisiklet yerine otomobil veya kamyonet binerek oynuyor.
Kaynak: İHA