Kuaförler, Kadına Yönelik Şiddete ''dur'' Diyecek

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası ve

bir kozmetik firması iş birliğiyle kadına yönelik şiddete ''dur'' demek için proje başlatıldı.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, özellikle son 10 yılda kadına yönelik şiddet haberlerinde artış yaşandığını belirterek, son dönemde kadın cinayetlerinin yaşandığını kaydetti.

Kadına yapılan şiddeti kınadıklarını anlatan Ataç, "Projeyle, kadına şiddeti kınayan bilgilendirmeler veren görseller kuaför dükkanlarındaki monitörlerden yayınlanacak. Bu konuya herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de başlatılan bu projenin 81 ilde yaygınlaşmasını ümit ediyoruz'' dedi.

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Fethi Özkara da proje kapsamında kadın sığınma evlerine de gerekli yardımların yapılacağını dile getirdi.

Firmanın sorumlusu Zeynep Ürenden ise proje üzerinde 3 yıldır çalıştıklarını ve hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından kadın şiddetini anlatan bir tiyatro gösterisi ile saç tasarım yarışması yapıldı.

-Kuaförlere monitörler yerleştirilecek

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kadın kuaförlerine yerleştirilecek monitör sistemiyle kadınların şiddete uğradığında neler yapması gerektiği anlatılacak.

Kuaförlerde, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık broşürleri bulundurulacak ve kuaförler için konuyla ilgili hizmet içi eğitimler gerçekleşecek.

Projede yer alan kozmetik firmasının ürün satışlarından elde edilen gelirin bir kısmı Tepebaşı Kadın Sığınma Evi'ne ayrılacak. Kuaförler Odası'nın açacağı sertifikalı meslek edinme kursları ile sığınma evinden başvuran kadınlara istihdam sağlanacak.

Kaynak: AA