Güney Afrika Yardım Kuruluşundan Suriyelilere Yardım

Güney Afrika Cumhuriyeti yardım kuruluşu Cemiyet'ül Ulema Derneği, Kilis'te barınan Suriyeli sığınmacılara gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Dernek Başkanı Rafin Bin İsmail Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde topladıkları yardımları Suriyeli sığınmacılara teslim edeceklerini belirtti.

Kilis'e, Suriyeli misafirleri görmek ve onlara yardım etmek amacıyla geldiklerini ifade eden Muhammed, şöyle konuştu:

"Güney Afrika'daki iş adamları bir araya gelerek Suriyeliler için yardım topladı. Bizler de o yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak için buraya geldik. Kimse Yok Mu Derneği de bize yardımcı oldu. Türkiye'de bulunan misafirlere bin 50 gıda paketi ile 600 battaniye dağıttık. Buradaki Müslümanlara yardım etmek istedik. Çünkü biz de Müslümanız."

Muhammed, Türk hükümetinin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımlardan çok etkilendiklerini dile getirdi.

Türkiye'deki Suriyelilere beklendiğinden daha fazla yardım yapıldığını aktaran Muhammed, "Bir Müslüman kardeşimizin canı yandığı zaman bizim de aynı acıyı hissetmemiz ve onlara yardım etmemiz gerekiyor. Afrika'da Suriyelilere yardım etmek isteyen insanlar oldu. Topladığımız yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Dernek üyeleri daha sonra Ekrem Çetin Camisi'nde barınan Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek bir süre görüştü.

Kaynak: AA