Ermiş’ten Damızlık Koyun ve Keçi Birliği’ne Ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

Ermiş’ten Damızlık Koyun ve Keçi Birliği’ne Ziyaret
Ziyarette Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, 2. Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Ermiş’e bilgi verdi.

Avcı, halkın elindeki hayvanların bilinçli şekilde ıslah edildiği taktirde ülke ve Çorum ekonomisine büyük katkılar sağlanacağını belirterek, projede devletin üreticilere vereceği desteğin yanı sıra halk elindeki Akkaraman koyunu ırkının korunması, gelişmesi ve verimin artmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, müdürlük olarak yaptıkları çalışmalar sonucu Çorum’da kurbanlık hayvan sıkıntısı bulunmadığını açıkladı.

Kurbanlık hayvan satışlarının başladığını dile getiren Ermiş, kurbanlık alacak vatandaşlardan alım yaparken küpe ve sağlık raporlarına dikkat etmelerini istedi.

Yol denetimlerine ağırlık verdiklerini kaydeden Ermiş, hayvan sevk edecek üreticilerden yanlarında rapor ve sevk belgelerini bulundurmalarını istedi. Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararlara riayet edilmesi için çağrıda bulunan Ermiş, kurban kesim merkezleri dışında başka yerlerde kesim yapılmamasını istedi. Elfaz, ayrıca kurban bayramı süresince il müdürlüğünde görevli tüm veterinerlerin görev yapacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA