Bayburt 2013 Yılı 1. Dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması Tamamlandı

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, 2013 Yılı 1. Dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması'nı tamamladı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü iş ve meslek danışmanı Hakan Özdemir, yaptığı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılması, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Bu hedef doğrultusunda Bayburt genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla 2013 Yılı 1. Dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması yapıldığını ifade eden Özdemir, "Araştırma sonuçlarına göre Bayburt'ta her 100 iş yerinden 18,6'sında açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 iş yerinden 54'ünde eleman temininde güçlük çekildiği tespit edilmiştir. Bayburt genelinde açık iş oranı yüzde 5,2'dir. Bir başka deyişle her 100 kişilik kadronun 95'i dolu, 5'i doldurulmaya hazırdır" dedi.

Özdemir, sektörlere göre en yüksek açık iş oranının yüzde 17,9 ile insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri sektöründe tespit edildiğini kaydederek, "Sayısal olarak yüksek yüzdeye sahip olmasına rağmen bu sektör toplam iş yerlerinin yüzde 1,2'sini ve toplam çalışan sayısının yüzde 2,3'ünü oluşturmaktadır. En fazla açık iş beden işçisi mesleğindedir. Bu araştırma kapsamında 84 iş yeri için veriler derlenmiştir" diye konuştu.

Kaynak: AA