Avea'dan İşitme Engellilere İş ve İletişim Fırsatları

Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir, "Fiziksel Engelliler Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz 'Özümüzle Üretiyoruz' projesiyle 8 yılda toplam 3 bin 51 engelliye istihdam sağladık. Bu rakam, Avea'nın toplam çalışan sayısına eşit" dedi.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre Akdemir, "Ulaşımda, İletişimde Hayatın İçinde Ben de Varım" adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avea'nın 2005 yılında engellileri nitelikli iş gücüne kazandırmak üzere FEV'le birlikte yürüttüğü "Özümüzle Üretiyoruz" projesiyle 8 yılda toplam 3 bin 51 engelliye istihdam sağladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ulaştığımız bu rakam, yaklaşık 3 bin çalışanımızdan daha fazla sayıda engellimiz için engelsiz bir iş hayatı anlamına geliyor. Bunlardan 317'si işitme engelli. Proje kapsamında Avea'ya katılacak Yasemin Polat ile bu sayı 318'e çıkıyor. Bugün engellilerin çok büyük bir kısmı iş gücüne dahil değil. Yani özel sektör olarak daha gitmemiz gereken çok yol var.

İşitme engelli müşteriler, Avea online işlemler menüsünden işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirip bilgi alabiliyor. İşitme engelli bir müşterimiz arandığında, arayan kişiye 'Aradığınız kişi işitme engellidir, kendisine ulaşmak için mesaj gönderebilirsiniz' anonsu ücretsiz olarak dinletiliyor. 'Neredeyim' servisimizle ise bulundukları yeri tarif etmeleri gerektiğinde ya da nerede olduklarını tam olarak bilemediklerinde, haritalı MMS ile konumları kolaylıkla öğrenilebiliyor. Ayrıca işitme engelli vatandaşlarımıza özel 'Elele Mesajlaşalım' tarifesini oluşturduk. Engelli vatandaşlara yönelik sürdürülebilir projelerle, toplumsal sorunlara kalıcı çözümler getirmeye ve engellilerin istihdamı konusunda tüm kesimleri kapsayan çalışmalarda, Avea olarak yer almaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA