Kadınların Yeni Gözdesi: 'kalıcı Makyaj'

Sadece makyaj yaptığında değil, günün her saatinde, yüzünü yıkasa ya da yatağından yeni kalkmış olsa bile güzel görünmek isteyen kadınların popüler tercihi kalıcı makyaj oldu.

Kadınların Yeni Gözdesi: 'kalıcı Makyaj'
Kişinin kendine özgüveninde de önemli bir unsur olan güzelliğin hizmetinde olan kalıcı makyaj, genç kız ve kadınların yeni gözdesi haline geldi. Aris İstanbul Estetik&Güzellik Merkezi Genel Koordinatörü Şenay Avcu, kalıcı makyajın uzman kişiler ve uygun malzemelerle yapıldığında hiçbir yan etkinin bulunmadığını bildirdi.

Kalıcı makyajın her kesimden ilgi görmekle birlikte daha çok makyaj yapmaya zaman ayıramayan ya da bu konuda becerisi olmayan kadınların imdadına yetiştiğini ifade eden Avcu, kalıcı makyajın cerrahi operasyona gerek kalmaksızın küçük yüz kusurlarının giderilmesinde de yüzde yüz başarılı sonuçlar verdiğini ifade etti.

Kalıcı makyajın daha çok göz ve dudaklarda kişinin yüz hatlarını yeniden şekillendirdiğini vurgulayan Şenay Avcu, "Örneğin seyrek ya da çok açık renkte kaşı olanlar, hassas gözleri nedeniyle kozmetik kullanamayanlar, seyrek kirpikleri olanlar, lens kullananlar, yüzlerindeki asimetrik hatlardan kurtulmak isteyenler, dağılmayan makyajın avantajını kullanmak isteyenler bu uygulama ile tanışmalı" dedi.

Şenay Avcu, kalıcı makyajın veya daha doğru ismiyle "Mikro Pigment uygulaması"nın mikro, steril ve tek kullanımlık bir iğne ile doğal ve mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına aşılanması işlemi olduğunu belirterek, "Kullanılan malzeme alerjik olmayan, ciltlerde özellikle yüz ve vücut kullanımı için tasarlanmış olup, katkı ve koku maddesi içermez" diye konuştu.

Kalıcı makyajın dövme ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Şenay Avcu, "Ama aynı şekilde uzun yıllar ciltte kalarak doğal görünümü korur. Daha çok kozmetik-dövme sayılabilecek bu işlem sayesinde kaş, göz çizgisi veya dudaklarda doğal cilt renginizle uyumlu etkiler yaratılabileceği gibi bazı ufak kusurlar kapatılabilir. Şekil bozuklukları giderilebilir. Böylece daha düzgün, bakımlı ve genç bir görünüm kazanılabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA