Chp İl Teşkilatı Alevi Kültür Derneği'ni Ziyaret Etti

CHP İl Teşkilatı, Alevi Kültür Derneği Şubesi'ni ziyaret etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş ile parti üyeleri, Sırın Mahallesi'nde dernek üyeleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Ziyaretin ardından Karataş, yaptığı açıklamada Türkiye'de her türlü mezhebin kendisini yaşatabilmesi için uygun demokratik ortamın olması gerektiğini belirtti.

Sorunların çözümü konusunda parti olarak çaba harcadıklarını ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

''İnsanları Alevi, Sunni gibi mezheplere ayırmak kesinlikle yanlıştır. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan, bu ülkede askerliğini yapan, vergisini ödeyen her bireyin eşit haklara sahip olduğu söyleniyor. O zaman tüm insanlarımızın kendilerine ait eğitimini, kültürünü, yaşantısını sağlaması gerekir. Bunun için Şanlıurfa'da Cemevi inşaatının tamamlanabilmesi için bizlerde CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız.''

Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Yusuf Ziya Üçkök ise Sırrın Mahallesi'nde yapılmak istenen Cemevi inşaatının ağır aksak yürüdüğünü ve bunun için yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

-Fakıbaba'nın mahalle ziyaretleri

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Topdağı ve Eyyübiye mahallerini ziyaret etti.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Fakıbaba, Eyyübiye Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Daha sonra Topdağı Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları inceleyen Fakıbaba ile beraberindekiler, yetkililerden bilgi aldı.

Fakıbaba, bölgede yürütülen çalışmaların kısa zamanda bitirileceğini kaydetti.

Muhabir: Yasin Dikme

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA