Şampiyon Beyza İçin Bir Fidan Da Tatı’dan

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, buz sporları alanında çeşitli madalyalara sahip olan ve 15 Ağustos 2011 yılında vahim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Beyza Şenonay’ın adını yaşatmak için 250 fidan aldı.

Şampiyon Beyza İçin Bir Fidan Da Tatı’dan
İzmir'de ikamet eden 19 yaşındaki Beyza Şenonay, okul kaydını yaptırmak için gittiği Avusturya'da trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Annesi Nurcan Şenonay ise, kızının adını Ege Orman Vakfı’nın tahsis edeceği alanda yaşatmak için 10 bin fidan diktirecek. Bugüne kadar 8 bin fidana ulaşan anne Şenonay, kızı için geri kalan fidanlara ulaşmak adına Buca Belediyesi’ne stant kurdu. Belediyenin giriş katında bulunan alanda kızı Beyza'nın fotoğrafı ile ziyaretçilerden fidan alması için bekleyen anne Şenonay’a, Başkan Ercan Tatı el uzattı. Acılı annenin derdine ortak olan Buca Belediye Başkanı Tatı, eşi Oya Tatı ile birlikte 250 fidan alarak Beyza’nın adının yaşamasına katkıda bulundu.

Anne Nurcan Şenonay’ın yanında oturan Başkan Ercan Tatı, çok genç yaşta güçlü başarılara sahip ve geleceğe umut bağlayan Beyza’nın erken ebediyete ayrılmasının üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Tatı, “Annemiz kızının adını yaşatmak için bir kampanya başlatmış. Bu kampanya da her topraktan çıkacak olan bir fidan Beyza olacaktır. On bin Beyza bir orman olarak bizlere ve yarınlarımıza nefes olacaktır. Hem kendi adını yaşattığı orman ile var olacak hem de dünyaya kaybettiği oksijeni biz insanlara armağan edecektir. Beyzamız için 10 bin hedefine ulaşıncaya kadar annemize belediyemizin kapıları her zaman açıktır” dedi.

10 bin fidan ile oluşturulacak ormana, buz sporları alanında çeşitli madalyalara sahip Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Beyza Şenonay’ın adı verilecek .
Kaynak: İHA