Polisin “Utanç Günleri” İle Yüzleştiği Sergi Büyük İlgi Gördü

Nasyonal Sosyalizm rejimi döneminde önemli bir rol oynayan Münih Polis Teşkilatı’nın tarihi ile yüzleştiği ‘Münih Polisi ve Nasyonal Sosyalizm’ adlı sergiyi binlerce kişi ziyaret etti.

Polis yetkilileri, serginin geçmişten gerekli dersin alınıp, bu tehlikelere karşı bilinçli olunması gerektiği mesajını vermeyi amaçladığını aktardı. Sergi yoğun ilgi nedeniyle 6 Ocak tarihine kadar açık kalacak.Polis Sözcüsü Sven Müller, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Münih Polis Teşkilatı’nın kendi tarihi ile yüzleşircesine hazırladığı sergiden dolayı olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Almanya’nın Son 100 yıllık tarihine damgasını vuran Nazi rejiminin kuvvetlenmesinde etkin rol oynayan Münih Polisi’nin bu dönemine ışık tutan sergiyi elli günde 5 binden fazla vatandaşın ziyaret ettiği belirtildi.NAZİ TEHLİKESİNE KARŞI BİLİNÇLENDİRMEK HEDEFLENİYORYaklaşık 7 bin 200 memur ve polisin görev yaptığı Münih Polis Teşkilatı Basın Sözcüsü Wolfgang Wenger, bu serginin geçmişten gerekli dersin alınıp, bu tehlikelere karşı bilinçli olunması gerektiği mesajını vermeyi amaçladığını aktardı. Wenger, teşkilatın başta perSonel eğitimi olmak üzere Nazi döneminde yapılan hataların tekrarlanmasını önlemek için gerekli adımlarını attığını söyledi.

MÜLLER: TEŞİLATIMIZIN NAZİ DÖNEMİNİ ARAŞTIRDIKPolis Sözcüsü Sven Müller de üç yıl önce teşkilatlarının siyasi ve tarihi geçmişine ilgi duyan bir kaç arkadaşı ile teşkilatın çok az bilinen Nazi dönemi hakkında bir sergi düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

Almanya’nın Son 100 yıllık tarihine bakıldığında Nasyonal Sosyalizm döneminin çok önemli olduğunu ve bu dönemden alınması gereken dersler olduğunu dile getiren Müller, sergi ile önemli bir açığı giderdiklerini kaydetti.

Polisin kendi tarihi ile yüzleşircesine hazırladığı sergiden dolayı olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Müller, “Bunu zaten yapmak zorundaydık. İnsanlığa karşı suç işlenmişti. Bu şekilde hizmetlerimizi daha da iyileştirmek ve uyanık kaldığımızı göstermek istedik. Polis olarak aşırıcılığa karşı daima uyanık olmalıyız. Toplumun farklı gruplarına karşı var olan önyargıların ne kadar tehlikeli olduğunu ve polis gibi bir gücün parlamento tarafından kontrol edilmesinin gerekliliğini göstermek istedik.” dedi.