Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya'nın Antalya ve Türkiye'ye değer ve katkı yapacağına inandığını söyledi.

Antalya'da bir otelde, 2016 yılında yapılacak Dünya Botanik EXPO'sunun İkinci Yönetim Kurulu Toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükelçi Ferit Ülker, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalya'daki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yılın ilk toplantısını yaptıklarını belirten Bakan Eker, toplantıda EXPO 2016 Antalya organizasyonuna yönelik brif aktarımı olacağını söyledi.

Toplantıda, DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü ve TEDAŞ yetkililerinin sunumları olacağını anlatan Bakan Eker, Ankara ve Antalya'da EXPO için kiralanan ofislerin tamir, tadilat ve düzenlenmesiyle ilgili genel sekreterliğe yetki verilmesinin burada konuşulacağını bildirdi.

EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımına yönelik 2013 yılı faaliyetlerinin de toplantıda görüşüleceğini dile getiren Bakan Eker, ''160 yıllık EXPO tarihinde ilk defa Türkiye bir EXPO'ya ev sahipliği yapıyor ve bu EXPO, 6 ay süreli. Yani oldukça uzun zaman dilimine yayılmış durumda. Teması 'Çiçek ve Çocuk'. Bunun Antalya ve Türkiye'ye değer katacağına, katkı sağlayacağına inanıyoruz'' dedi.

Öte yandan, toplantının başında salona giren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Bakan Eker'in solundaki koltuğa oturmak istedi. Bu sırada bir görevli Akaydın'ı koltuğun sağ tarafta olduğu konusunda uyardı. Bunun üzerine Akaydın, ''Solcuyum diye sola oturturlar diye düşündüm, bu sefer koltuğu sağa koymuşlar. Demek ki sağlaştık'' diye espri yaptı. Bunun üzerine Bakan Eker, ''Demek ki sağa doğru bir'' deyince Akaydın, Eker'in sözlerini, ''Kayış var'' diye tamamladı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in toplantı öncesinde EXPO 2016 Antalya Ajansı için kiralanan idare binasında da inceleme yaptığı bildirildi.

Muhabir: Güç Gönel / Hatice Özdemir

Yayıncı: Osman Kurt
Kaynak: AA