''Elazığ Bilim Merkezi, Bilimpark Projesi'' Protokolü İmzalandı

''Elazığ Bilim Merkezi, Bilimpark Projesi'' protokolünün imzalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Elazığ Valiliği, Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ''Elazığ Bilim Merkezi, Bilimpark Projesi''nin protokol töreninin Vali Muammer Erol'un makamında gerçekleştiği belirtildi.

Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, bilim ve teknoloji merkezlerinin her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturmak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan meraklarını artırmak üzere tasarlanmış deneysel ve uygulamalı merkezler olduğunu kaydetti.

Bilim merkezlerinin kişilerin tüm duyularına hitap ettiğini ve isteyene okuyarak, dinleyerek, uygulayarak, dokunarak öğrenme fırsatı sunduğunu aktaran Bahadır, ''Bilim merkezlerinin amacı tüm bilgileri tam anlamıyla vermek değil, kişilerin bilime karşı olan ilgilerini artırmak ve dikkatlerini çekebilmektedir. Kısaca bu merkezler duyular yoluyla sezgiyi harekete geçirir ve yaratıcılığı kışkırtır'' ifadelerini kullandı.

İmza törenine Vali Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol katıldı.

3500 metrekare açık alanda, iki kat binada toplam 1500 metrekare kapalı alanda hizmet verecek Bilimpark'ta, planetaryum, bilim müzesi, üç boyutlu sinema, bilim gösteri alanları ve bilim akademisi gibi birimler yer alacak.

''Elazığ Bilim Merkezi, Bilimpark''ın haziran ayında hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA