Kendisini Savcı ve Polis Olarak Tanıtıp 3 Ayrı Hesabına 18 Bin 900 Lira Para Aktaran Dolandırıcı Yakalandı

Diyarbakır'da kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp, 3 ayrı hesabına 18 bin 900 lira para aktaran dolandırıcı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'dan, bir kişinin İstanbul'da bulunan bir kişiyi arayarak, kendisini emniyet görevlisi olarak tanıttığı ve adına 11 ayrı telefon hattının çıkarıldığını, kişinin hesabından başka bir şahsa 38 bin lira para transferi yapıldığını ve terör örgütü ile bağlantılı olabileceğini bu konu ile ilgili olarak gizli çalışma yürüttüğünü belirterek, para istediğini belirtmesi üzerine polise başvurdu.

İhbarı değerlendiren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Daha sonra kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan zanlı İstanbul'daki kişiyi bankaya yönlendirerek, 3 ayrı hesabına toplam 18 bin 900 lira yatırılmasını sağladı. Parayı çekmek üzere bankaya gelen, ancak parayı çekmeden bankadan ayrıldığı tespit edilen zanlı ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından yakalandı.

Dolandırıcılık suçundan mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklandı.

Muhabir: Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA