Hersek Federasyon Başbakanı Nikşiç, Arnavutluk'ta

Bosna-Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, iki günlük Arnavutluk ziyareti kapsamında başkent Tiran'da Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nişani'nin iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine dair imkanların var olduğunu söylediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Nişani, Arnavutluk ile Bosna-Hersek'in bölgedeki güvenlik, barış ve istikrar için önemli bir iş birliği yaratabileceğini vurguladı.

Balkanlar'daki Son gelişmelere de değinen Nişani, Kosova'nın yeni bir devlet olarak bugün bölgede istikrara hizmet ettiğini belirtti.

Nişani, bölgenin izolasyonlara değil, herkesin katılımına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nikşiç ise ülkesinin istikrarı için Arnavutluk'un desteğinin çok önemli olduğunu ve iki ülke arasında tüm alanlarda iş birliği potansiyellerinin mevcut olduğunu belirtti.

İki ülke vatandaşlarının karşılıklı olarak birbirlerinin ülkesini ziyaret etmesinin teşvik edilmesi gerektiğini de vurgulayan Nikşiç, bunun iki halkın birbirini daha iyi tanımaya hizmet edeceğini dile getirdi.

Muhabir: Tiran - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA