Bakan Şimşek: Herkes Bu Süreçte Yapıcı ve Samimi Olmalı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de farklılıkların tehdit olarak görüldüğü dönemin geride kaldığını; kardeşlik hukuku içerisinde, bütün farklılıkları kucaklama noktasında gerekli adımların atıldığını ve atılmaya devam edileceğini söyledi.

Şimşek, herkesin bu süreçte yapıcı ve samimi olması gerektiğini vurguladı.Türkiye Odalar Borsalar Birliğ (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Ticaret Borsası yeni binasının açılışını yaptı. Daha Sonra Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile ABİGEM’i ziyaret eden Bakan Şimşek ve beraberindekiler, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından düzenlenen 'Batman’a Değer Katanlar' ödül ve açılış programına katıldı.

Bakan Şimşek, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’de değişen siyasi istikrar, doğru politikalar ve yapısal reformların beraberinde birçok sorunun çözümünü getirdiğine vurgu yaparak, bütün bunların Türkiye’de refah seviyesini artırdığını ve Türkiye’yi daha güçlü, daha saygın bir konuma getirdiğini söyledi.

Türkiye’nin önceliklerini belirlediğini ve bu önceliklere ciddi manada kaynak tahsis ettiğini belirten Bakan Şimşek, Türkiye’yi aşağı çeken önemli sorunların başında ise terörün geldiğini vurguladı. Bu sorunu çözmek için Son on yılda önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Bakan Şimşek, bugün gelinen noktanın ümit verici olduğunu ifade etti.

Demokrasinin standartlarını, temel hak ve özgürlükleri iyileştirmeyi ve bütün sorunları risk alarak çözme noktasında ortaya çok güçlü bir irade koyduklarını dile getiren Bakan Şimşek, sorunların çözümü konusunda herkesin katkısına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Herkesin bu süreçte yapıcı ve samimi olması gerektiğini kaydeden Bakan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkenin barışa ve huzura ihtiyacı var. Türkiye bu konuda kendi sorunlarını çözerek, zaten şu anda saygın, çok etkili bir aktör, bence çok daha farklı bir noktaya gelecektir. Ama bu sorunların çözümü için herkesin katkısına, herkesin desteğine ihtiyacımız var. Herkesin bu süreçte yapıcı olması, samimi olması çok kritiktir. Biz bu konuda gerçekten samimi bir şekilde iradeyi ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz. Çünkü biz sorun çözmek için buradayız."

"HUZUR VE BARIŞI YAKALAYABİLİRSEK TÜRKİYEYİ' KİMSE TUTAMAZ"

Bakan Şimşek, kanaat önderlerinin çözüme katkısının mutlaka olacağını ifade ederek, "Bu katkıyı herkesin sakınmadan güçlü bir şekilde ortaya koymaları lazımdır. Bu bölgede bütün bu vizyonla, bu yatırımlarla, bu gelişmelerle birlikte huzur ve barışı da yakalayabilirsek hiç kimse ne ülkemizi ne de bölgemizi tutabilir. Biz Türkiye’deki bütün farklılıkları samimi bir şekilde birer zenginlik olarak görüyoruz. O farklılıkların tehdit olarak görüldüğü dönem artık geride kaldı. Türkiye kardeşlik hukuku içerisinde bütün farklılıklarını kucaklama noktasında gerekli adımları attı, atıyor. Bu çerçevede Türkiye’nin yeni anayasa çalışmaları çok önemli, ben inanıyorum ki varsa eksiklikleri, bu yeni anayasa ile de gidermiş oluruz. Çünkü geçmişte Türkiye’nin sorunlarını çözmesinin önündeki en büyük engel vesayet rejimiydi, evet vesayet rejimi hiçbir zaman sorunların çözümünü mümkün kılmadı. İlk defa milli irade hakimdir.”

GAP'LA BÖLGE ŞAHLANACAK

GAP’ın bitmesiyle bölgede 500 bin ilave istihdam sağlanacağını belirten Bakan Şimşek, bununla birlikte üretimin iki katına, üretimden elde edilen gelirin ise dörde çıkacağını ifade etti.

Daha önce borçlu olan Türkiye’nin bu gün dış devletten alacakları olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, kayıt dışı ile de mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Kayıt dışında Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 19 olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, hadi olmazsa 7 yıl içerisinde hedefimiz yüzde 27’lerden yüzde 20’nin altına düşürmektir. Çünkü kayıt dışılıkla mücadele Türkiye’de verimliliğin önünü açacak. Haksız rekabetin de önünü kapayacak. Bu çok önemli ,çok kritik bir reform alanıdır.” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU: ANNE BABALAR KIZLARINI GİRİŞİMCİ OLMALARI YÖNÜNDE TEŞVİK ETSİN

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Batman’ın marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti. Ülkede kadın istihdamının istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Hz. Muhammed'in (SAV) eşi Hz. Hatice’nin tüccar olduğunu hatırlatarak, ailelerden kızlarını okutmalarını ve girişimci olmaları yönünde teşvik etmelerini istedi.Hisarcıklıoğlu, “Anne-babalar, kızları okusun, yüksek tahsil görsün, ama Sonra bir koca bulup evde otursun istiyor. Bu israftır. Onca masraf edeceksin, okutacaksın Sonra getirip evde oturtacaksın.” diye konuştu.