CÜ Hastanesi, Kalıcı Bölge Kan Merkezi Olma Yolunda Çalışma Yürütülüyor

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kalıcı kan merkezi olma yolunda çalışma yürütülüyor.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, hastane Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan, kalıcı bölge kan merkezi olmak için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kan merkezine ciddi yatırımlar yaparak yeni ve modern bir alanda, fiziki ve teknik tüm eksiklikleri gidererek hizmete devam ettiklerini ifade eden Candan, ''Daha önce yapılan kalıcı bölge kan merkezi başvurusu eksiklikler nedeniyle ruhsat alınamamıştı. Çalışmalarımızı yaparak İl Sağlık Müdürlüğü'ne kalıcı bölge kan merkezi başvurusunu yaptık'' ifadelerini kullandı.

Candan, Kayseri, Malatya, Elazığ ve Samsun'daki üniversitelerin bölge kan merkezi olarak yapılandırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Kalıcı bölge kan merkezi olmak için tüm şartları yerine getirmekteyiz, üniversite hastanemiz kan merkezinin bu doğrultuda ruhsatlandırılması, hasta mağduriyetlerinin giderilmesi, ilimizin ve hastanemizin prestiji açısından önemlidir. Aksi takdirde kan temininde yaşanacak sıkıntıların ve hasta mağduriyetlerinin Sivas halkına izah edilmesi mümkün olmayacaktır. Umuyoruz bu konu, biran önce istediğimiz şekilde sonuçlanır.''

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA