Gürsel Tekin Küçükçekmece’de Muhtarlarla Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’li Milletvekili Birgül Ayman Güler’in 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir' açıklamasına ilişkin, “Parti içi tartışmalardır bunlar.

Partilerin kurulları vardır. Bu kurullarda olur. Kurulların dışında yorumlamak bizlere yakışan bir tavır değildir. Bu sorunlarımızı partimizin grup toplantılarında konuşacaksak konuşuruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Süleyman Çelebi, Küçükçekmece’de mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile dernek başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin bilgi veren Tekin, “İlçemizin mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanlarıyla birlikte kahvaltıda buluştuk. Kahvaltıdan sonra gerek muhtarlarımızın, gerek sivil toplum kuruluşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Uzun süredir ilçemizin yaptığı bir çalışmadır. Gerek muhtarlar gerek sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmişler. Bugünde bir nezaket kahvaltısında bir arada olacağız” dedi.

Her hafta başka bir ilçede sorunları yerinde dinlediklerini ifade eden Tekin, “İstanbul’un sorunlarını, ilçemizin sorunlarını ve ülkemizin meselelerini konuşacağız. Toplantımızın temel amacı budur. Geçen hafta başka bir ilçedeydik, önümüzdeki hafta başka bir ilçede olacağız. İstanbul’un birikmiş sorunlarını millet iradesiyle seçilen ve bu sorunu en yakinen bilen muhtarlarla beraber konuşup tartışacağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Tekin, CHP’li Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusu Kürt milleti ile eşit değildir” şeklindeki değerlendirmesi soruldu. Temkinli yanıt veren Tekin, “Parti içi tartışmalardır bunlar. Partilerin kurulları vardır. Bu kurullarda olur. Kurulların dışında yorumlamak bizlere yakışan bir tavır değildir. Bu sorunlarımızı partimizin grup toplantılarında konuşacaksak konuşuruz” diye yanıtladı .
Kaynak: İHA