Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi'ne Ziyaret

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı ziyaret etti.

Erdem, ziyarette yaptığı konuşmada, ERDEMİR ile başlayacak olan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yetki belgesini alan sendikayı tebrik ettiğini söyledi.

Türkiye'de ilk defa maaşların yüzde 35 düşürülerek perSonelin işten çıkarılmasına mani olan sendikanın bir devrim yaptığını ifade eden Erdem, ''Bu hareket Türk sanayisinde büyük ses getirmiştir. Biz işveren ve sanayici olarak bu işi yıllardır biliyoruz. Bu yapılanın ne kadar büyük olduğunu herkesten daha iyi anlayabilecek şekilde donanımlıyız. İstihdamı sağlamak için yüzde 35 maaş indirilebiliyor. İşsizliğin artmasının önüne geçilebiliyormuş. Bunun adı işveren ile işçinin barışıdır'' diye konuştu.

Odabaş da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek ''İrfan Erdem bizim büyüğümüzdür. Bizim yanımızda olması bizleri sevindirmiştir. Teşkilatımız adına bu ziyaretten Son derece mutluluk duyduk'' dedi.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA