Orman İşçilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Bursa Orman Bölge Müdürü A.

Köksal Coşkun ve beraberindeki heyet, Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette orman işçilerinin sorunları masaya yatırıldı.Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun’a ziyarette Müdür Yardımcısı Salih Akbaş ve Orman Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı M. Akif Akan da eşlik etti. Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanı Yavuz Balcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sendika ve müdürlüğün koordineli çalışmasının çalışanlara da olumlu yansıyacağına değinen Balcı, “Koordineli çalışma huzurlu bir ortamda çalışma fırsatı verir, işyerinde verimi artırır ve planlanan hedeflere ulaşılmasını sağlar.” dedi.

Yavuz Balcı, ayrıca koruyucu giyimlerde kalite ve ölçüye dikkat edilmesi, yangın gözetleme kulelerinin restorasyonu ve yangın ekiplerinin iyileştirilmesi gibi bir dizi çalışmanın da gerekli olduğunu anlattı.Diğer yandan işçilerin maaş, mesai, harcırah ve ikramiye ödemelerinin de zamanında ödenmesi gibi sorunları dile getiren Balcı, “Biz sizden ayrıcalık veya sözleşme dışı bir talepte bulunmuyoruz, sadece gereken hassasiyetin gösterilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun da yüzlerce personelleri olduğunu belirterek, muhtemel problemleri çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Yangın gözetleme kulelerini gönderilen ödenekler doğrultusunda restorasyona tabi tuttuklarını anlatan Köksal Coşkun, “Koruyucu giyimlerdeki sorunları çözmeye çalışıyoruz. İşçilerimizin hak ve alacaklarının zamanında ödenmesi ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi hususlarında da çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.