Kimse Yok Mu'nun 100'ncü Tır'ını Suriye'ye Sanatçılar Uğurladı

Kimse Yok Mu Derneği, 'Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası kapsamında 100’üncü TIR'ını Suriye'ye ünlü sanatçılar eşliğinde uğurladı.

Uğurlama programında konuşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, "Şuana kadar bütün şubelerimizin gayretleriyle Anadolu’dan ciddi yardımlar geldi. Biz bunlara yetişmeye çalışıyoruz. 100’üncü TIR'da 15 ton un, 10 ton makarna ve temel gıda maddeleri bulunuyor. Bunlar inşallah tampon bölgede Kızılay’ın oluşturmuş olduğu bir mekanizmayla sınırın öbür tarafındaki Suriye Kızılayı’na teslim ediliyor ve inşallah bu yardımlar içeriye ulaştırılmış oluyor. Yardımların tamamının ulaştırılmaması konusunda bizim de endişemiz var. Ama güvenilir bir şekilde yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Sanatçı Açelya Akkoyun da dramdan dolayı üzüldüklerini kaydederek, "Bütün sanatçı arkadaşlarımızdan bir damla gözyaşı aktıysa bizim kendimiz için. Asla acımak için değil. Neden bunlara ulaşamadık gözyaşları olması gerek. Yoksa hepimiz insanız, hepimiz bir haldeyiz. Onlar şuan bu halde ve yardıma ihtiyaçları var. Bizim de belki ruhumuzun yardıma ihtiyacı var. O yüzden de bu haldeyiz ve buradayız. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Kendimizi insan gibi hissettik ilk defa yoğun bir şekilde. Allah nice 100'ncü TIR'ları nasip etsin." diye konuştu.