''Aile Eğitimi Programı'' Kapsamında Açılan Kursa Katılan Kadınlara Sertifikaları Verildi

Suşehri ilçesinde Aile Eğitimi Programı kapsamında açılan kursa katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Suşehri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Mehmet Demiral, ''Toplumumuzun temeli ailedir. Ailenin temeli de kadındır. Bu anlamda kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması çok önemli. Biz de bu kapsamda özellikle ailenin temeli olan annelerimizi eğitmek üzere böylesine güzel bir programı tertip ettik. Katılımcılar 8 hafta boyunca çok önemli bilgiler edindiler'' diye konuştu.

Kursiyerlerin edinikleri bilgileri, aile hayatlarında, çocuklarının eğitiminde en güzel şekilde kullanacaklarını ümit ettiğini anlatan Demiral, şunları kaydetti:

''Dünyanın gidişatında günümüz şartlarında çocukların eğitimi hakikaten önem kazandı, çocuklarımızı artık kontrol etmekte aileler, anne babalar zorlanıyor. Çünkü çocukları etkileyen teknolojik olsun, çevresel olsun çok çeşitli faktörler var. Çocuğun eğitimi çok karmaşık hale geldi. Bu anlamda çocuklarımıza faydalı olabilmek için ailelerimizin de bilgili ve donanımlı olması gerekiyor. Onun için bizler de ailelerimizi ve anneleri eğitmek üzere bu tür programlarımızı düzenliyoruz. Bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz. Bundan sonraki programlarımıza da gerek annelerimizin gerek babalarımızın ilgi göstermelerini bekliyorum. Bu kapsamda Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürümüzü, öğretmenleri ve eğitim programına katılan aileleri de tebrik ediyorum.''

Suşehri Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hayrettin Katkat ise 7-19 yaş arası çocuğu olan kadınlara yönelik programın 2006 yılından bugüne kadar 22 ülkede eş zamanlı olarak UNICEF'in desteğiyle uygulandığını söyledi.

Yaklaşık 7 bin rehber öğretmenin bu eğitimi aldığını belirten Katkat, ''İlçemizde ise iki rehber öğretmen bu eğitimi alarak uygulamalara başlamış, 34 annenin bu eğitime katılmasını sağlamıştır. Katılımcı ailelere bu program dahilinde ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek, geleceği planlamak konularında eğitim verilmiştir'' diye konuştu.

Atatürk Ortaokulu'nda açılan programı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Yüksel Mermer'in, Kemalpaşa İlkokulu'nda açılan programı ise Rehber Öğretmen Ayşegül Dokumacı'nın yürüttüğünü anlatan Katkat, ''İlçemiz için bir ilk niteliği taşıyan bu eğitimle toplam 34 veliye eğitim verilmiştir'' dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

-Suşehri'nde 130 bin paket gümrük kaçağı sigara imha edildi-

Suşehri Emniyet Müdürlüğü tarafından bir süre önce ele geçirilen 130 bin paket gümrük kaçağı sigara imha edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce D-100 Karayolu'nda yapılan genel asayiş uygulamalarında ele geçirilen 130 bin paket gümrük kaçağı sigaranın imhasına karar verildi.

Sigaralar, mahkeme kararının ardından, Suşehri Belediyesi'ne ait çöp toplama merkezinde Cumhuriyet Savcısı gözetiminde imha edildi.

Emniyet Müdürlüğü deposunda bulunan diğer sigaraların da mahkeme kararından sonra imha edileceği belirtildi.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA