Mısır’da Bir Grup Genç, Sokak Çocukları İçin Gösteri Düzenledi

Mısır’ın başkenti Kahire’de bir grup genç, sokaklarda yaşayan çocukların sorunlarına dikkat çekmek için gösteri düzenledi.

Kahire’deki Tahrir meydanın yakınlarında toplanan gençler, binlerce sokak çocuğu için gösteri düzenledi.

Göstericiler, pankart açarak sokaklarda yaşayan çocukların sorunlarına dikkat çekmeye çalıştı. Gösteriye katılan bir grup genç, sokaktan geçenlerle de konuşarak çocukların sorunlarını ve yaşadıkları ortamları anlatmaya çalıştı. Sokak çocukları için eyleme katıldığını anlatan Tamer İbrahim, bu çocukların Mısır’da adeta her gün işkence gördüklerini söyledi.

İbrahim, bunu şöyle anlattı: “Mısır’da soğuk günlerde insanlar elbise üstüne elbise giyiyor. Ancak bu çocuklar elbisesiz, çok ince elbiselerle soğukta yaşam mücadelesi veriyor. Hükümetimiz ise bunları görmüyor, duymuyor.” Tamer İbrahim, hükümetin sokak çocuklarının sorunlarını görerek bunlar için çalışma yapmasını, çocuk haklarını sağlamasını, eğitim ve diğer gerekli ihtiyaçlarını karşılamasını istiyor. Kahire’deki sokak çocuklarının sayısının her geçen gün arttığını anlatan Muhammed Hadari, hükümetin bu çocuklar görerek, sahip çıkması gerektiğini ifade etti.