Torbacılara Hava Destekli Şafak Operasyonu

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ‘torbacı’ olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak operasyonu düzenledi.

Çevik Kuvvet ve Özel Hareket ekiplerinin de destek verdiği operasyona 250 polis katıldı.

Bursa’nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde Ebuishak, Meydancık ve Selimzade mahallelerinde 21 ayrı adrese sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait polis helikopterinin de havadan desteklediği operasyona narkotik köpekleri Alfa ve Çikolata da katıldı.

Baskınlarda 106 adet ekstacy, 25 tane çıkı tabir edilene esrar, 96 paket bonzai, 4 adet ruhsatsız tabanca, şarjörler, 34 mermi ile bir adet hassas terazi ele geçirildi.

Hırsızlık ve uyuşturucu satmaktan sabıkaları bulunan 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ‘torbacı’ diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik yapıldığı belirtildi. Baskınlar esnasında bazı şüphelilerin polisi görünce uyuşturucuyu pencereden atmaya kalkıştığı, bazı maddelerin ise banyolardaki çöplerden çıktığı kaydedildi. Operasyonun 6 ay süren bir çalışma sonrasında yapıldığı öğrenildi .