Orhangazi ve Çevresinde Elektrik Trafolarının Motor, Trafo Yağı ve Bakır Tellerini Çalan 2 Kişi Jandarma Ekiplerinin Takibi Sonucu Yakalandı

Orhangazi, Gemlik ve İznik'te elektrik trafolarında yaşayan hırsızlık olaylarına karşı denetimlerini artıran jandarma, 2 kişiyi yakaladı.

Ekipler devriye kontrolü sırasında şüpheli bir aracı takibe aldı. Aracın içinde bulunan iki kişinin şüpheli tavırları üzerine ekip ile araç arasında kovalamaca başladı.

Bir süre sonra izlerini kaybettiren şüpheliler, lastikleri patlayan otomobili bırakarak kayıplara karıştı.

Ekipler, daha sonra, Orhangazi'den kiraladıkları başka bir araçla Osmangazi'ye giden ve buradaki bir adrese çalınan trafo malzemelerini indirmeye çalışan Sinan A. ve Necati D'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin bırakıp kaçtıkları araçtan sonra Orhangazi'den bir başka araç kiralayıp trafolardan çaldıkları, trafo yağı, trafo motoru, bobinler ve bakır malzemeleri buna koyarak Bursa'ya götürdükleri belirlendi.

Operasyonda 15 kilo bakır tel, 5 kilo trafo yağı, 30 metre trafo kablosu, 1 adet trafo dinamosu, trafoya ait platin malzemesi ile hırsızlık yaparken kullanılan malzemelere de el konuldu.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Muhabir: Musa Öztürk / Burak Akay

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA