Merkezi Ziyaret Eden Avustralya ve Yeni Zelandalı Yetkililerin Seyit Onbaşı'nın Kahramanlıklarının Anlatıldığı Gösterimden Etkilendiği Gözlendi

Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları'nın 98. yıl törenlerinin organizasyonu için Türkiye'ye gelen Avustralya Büyükelçisi Ian Biggs, Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Ian Campbell, Avustralya Büyükelçilik Müsteşarı Matt McKean, Çanakkale Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi, Avustralya Askeri Ateşesi Albay Jim Burns ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson ile Gazi İşleri Genel Müdürü Emekli Tuğgeneral Rick Ottaway'dan oluşan heyet, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni ziyaret etti.

Avustralya ve Yeni Zelandalı misafirleri merkeze girişlerinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu karşıladı. Erdoğan'ın, merkez hakkında bilgi vermesinin ardından yabancı konuklar 11 odadan oluşan ve Çanakkale Savaşları'nın simüle edildiği merkezi büyük bir hayranlıkla gezdi.

Avustralya Askeri Ataşesi Albay Jim Burns'un, özellikle 4. odadaki Seyit Onbaşı'nın kahramanlıklarının sergilendiği gösteriden oldukça etkilendiği gözlendi.

Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer, daha sonra merkezin içinde bulunan ve Çanakkale Savaşları'ndan kalan savaş objelerin sergilendiği müzeyi de gezdi.

Muhabir : Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı : Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA