Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı , Türkiye'de bugün itibarıyla 157 bin 490 Suriye vatandaşı bulunduğunu bildirdi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, Şanlıurfa Harran Kökenli konteyner kentinin de hizmete girmesiyle Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 2, Gaziantep'te 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman'da 1'er çadır kent ile Kilis'te ve Şanlıurfa'da 2 konteyner kent kurulduğu anımsatıldı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle bugüne kadar Türkiye'ye gelen 220 binden fazla Suriye vatandaşının her türlü insani yardım ihtiyacının karşılandığına işaret edilen açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetlerin verildiği belirtildi.

Kamplarda okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatıların da yer aldığı kaydedilen açıklamada, konteyner ve çadır kentlerde ülkeye giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük 3 öğün sıcak yemek verildiği bildirildi.

Bugüne kadar Türkiye'ye toplam 223 bin 986 Suriye vatandaşının giriş yaptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Toplam 66 bin 496 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibarıyla Hatay'da 13 bin 39, Gaziantep'te 28 bin 656 , Kilis'te 13 bin 463, Şanlıurfa'da 68 bin 255 , Kahramanmaraş'ta 16 bin 274, Osmaniye'de 7 bin 869 ve Adıyaman'da 9 bin 779 kişi barındırılmaktadır. 155 hasta ve yaralı hastanede. Hastanedekilerle barınma merkezlerinde toplam 157 bin 490 Suriye vatandaşı bulunmaktadır.''

Muhabir: Duygu Can

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA