Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatiboğlu Açıklaması

Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, ''Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında Arapça eğitim veren tek ilahiyat fakültesiyiz'' dedi.

Prof. Dr. Hatiboğlu, makamında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, 15'şer kişilik sınıflarda eğitim verdiklerini söyledi.

''Öğrencilerimize özel okullardan bile daha iyi eğitim veriyoruz. Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında Arapça eğitim veren tek ilahiyat fakültesiyiz'' diyen Hatiboğlu, ''Eğitim dilinin tamamı Arapça. Ayrıca öğrencilerimiz 4 ay süreyle pratik Arapça dil eğitimleri için yurt dışına gidecek'' diye konuştu.

Dil eğitimleri için yurt dışında bağlantılar kurduklarını, Suudi Arabistan'da iki üniversite ile anlaştıklarını belirten Hatiboğlu, Katar, Ürdün ve Fas'taki üniversitelerle görüşmelerinin olduğunu bildirdi.

Öğrencileri için dil eğitimi konusunda seçenekleri artırmak istediklerini kaydeden Hatiboğlu, öğrencilerin dil eğitimlerini aldıktan sonra onların, görüş sorulduğunda rahat görüş beyan etmesini, hızlı algı seviyesinin oluşmasını istediklerini ifade etti.

Vaat ettiklerini ve tüm sözlerini yerine getirdiklerini dile getiren Hatiboğlu, öğrencilere en iyi eğitimi verdiklerini vurguladı.

Hatiboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu an biz pazarda malını sermiş pazarcı gibiyiz. Müşteri bekliyoruz. Yaptıklarımızın hedef kitlemiz olan öğrenciler tarafından doğru anlaşılmasını istiyoruz. Çocuklara sadece Arapça eğitimi ile sınırlı bir eğitim vermeyeceğiz. Batı dillerinde seçmeli dersler de alabilecekler. Hedefimiz ilahiyatçı sınırlarını zorlamak. Öğrencilerimiz vizyonu daha geniş olsun, hem Batı'yı hem de Doğu'yu görsün istiyoruz.

Piyasaya iş yapmıyoruz, nitelikli öğrenci yetiştirmek istiyoruz. Vakıf üniversitelerinden daha iddialı bir eğitimin olabileceğini Türkiye'ye göstereceğiz. Fakültemize yoğun bir ilgi var. Fakülte kalitesi ve eğitim kalitesi konusunda tereddütü olan varsa buyursunlar devletin yaptığı Kamu Personeli Dil Sınavı'na öğrencileri soksunlar. Bizim öğrencilerimiz bu sınava girecek. Bu iddiayı sürdürüyoruz. Öğrencilerin seviyesini doğru tespit eden ölçütler bizim için önemlidir.''

Muhabir: Erhan Erdoğan / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA