Trabzon Devlet Tiyatrosu, ''bu Da Geçer Ya Hu'' ve ''ıslık Sever Max'' Adlı Oyunları Sahneleyecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu , ''Bu da geçer ya hu'' ve ''Islık Sever Max'' adlı oyunları sahneleyecek.

Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Aylin Dinler, ışık tasarımı Nihat Bahar, dansları Sibel Erdenk, müzikleri ise Serdar Kurutçu tarafından hazırlandı.

Fatih Dokgöz, Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Banu Manioğlu, Utku Ölmez, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlu'nun rol aldığı oyun bugün ve yarın saat 20.00'de, 19 Ocak Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverin beğenisine sunulacak.

Oyunda, işgal yıllarında Anadolu yanarken İstanbul'da bir şeyler yapmanın çabası içinde olan insanların hikayesi konu ediliyor

TDT ayrıca, ''Islık Sever Max'' adlı çocuk oyununu sahnelemeyi sürüdürüyor.

Carsten Krüger ve Volker Ludwig'in yazdığı, Meriç Gök'ün Türkçeye çevirdiği ve Birkan Görgün'ün yönettiği ''Islık Sever Max'' adlı oyunda Emre Ön, Sinem Bilgin, Yavuz Topçuoğlu, Nihat Bıyık ve Mehmet Fukul rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyun, 20 Ocak Pazar saat 13.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, her gün aynı işleri büyük bir can sıkıntısıyla yapan beş arkadaşın her zamanki gibi aynı yerde, aynı bankta oturmaları ve o sırada oradan geçmekte olan bir oyuncunun kendilerine bir teklif sunmasıyla gelişen olaylar konu ediliyor.

Trabzon Sanat Tiyatrosu , ''Ağrı Dağı Efsanesi'' adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor.

Yaşar Kemal'in yazdığı ''Ağrı Dağı Efsanesi'' adlı oyunu, TST'nin Genel Yayın Yönetmeni Necati Zengin ve Varlam Nikalodze birlikte yönetiyor. Osmanlı'dan günümüze devam eden toplumsal bir trajediyi ve tutkulu bir aşkı anlatan oyunda Necati Zengin, Süleyman Sırtkaya, Songül Nadir, Osman Tekçi, Yusuf Küçükosman, Nevzat Ofluoğlu, Serkan Serbest, Suat Kurt, Zafer Kibar, Altay Özsandıkçıoğlu, Ensar Bayraktar, Merve Güneş, Özge Yiğit ve Osman Sadıklar rol alıyor.

Dekoru Nevzat Ofluoğlu, ışık tasarımı Suat Küçük ve Sedat Dikici, kostümleri Songül Nadir, müzikleri Osman Tekçi, efektleri ise Ayşegül Aslan'a ait oyun, bugün saat 20.00'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ise Turgut Özakman'ın yazdığı, Muzaffer Aktav'ın yönettiği ''Bir Şehnaz Oyunu'' adlı tiyatro oyununu seyirciyle buluşturacak. Oyun, 22 Ocak Salı günü saat 20.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Arif Alasgarov'a ait ''Arif Alasgar'' adlı kişisel yağlıboya resim sergisi yer alıyor.

Sergi, 22 Ocak Salı gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA