TGF, Mehmet Ali Birand İçin Başsağlığı Mesajı Yayımladı

Mehmet Ali Birand (72)'ın vefat etmesi üzerine, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, başsağlığı mesajı yayımladı.

Mehmet Ali Birand'ın vefatı üzerine Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, başsağlığı yayınladı.

Türk basınının önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Birand’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Sertel, mesajında şunları söyledi:“Birand'ın yoğun bakımdan çıkmasını, yeniden sağlığına kavuşmasını büyük bir umutla bekledik ancak ne yazık ki mümkün olmadı. Gazetecilik mesleğinin duayenlerinden, Türk basınının önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Birand’ın vefatı camiamızı derinden üzmüştür."Hastalığına rağmen, Birand'ın son güne kadar ekranlarda yer aldığını ifade eden Sertel, "Gazetedeki yazılarını aksatmadan devam ettiren Birand’ın gazetecilik sevdası hepimize örnek olmuştur. Özellikle hazırlayıp sunduğu 32. Gün programı ile Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan haberlere imza atan Mehmet Ali Birand, Türk basınında önemli bir iz bırakmıştır. Meslek büyüğümüz Mehmet Ali Birand’a Allah’tan rahmet, ailesi, mesai arkadaşlarına ve basın camiamıza başsağlığı dileriz.” dedi.

MEHMET ALİ BİRAND KİMDİR?

Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet Gazetesi'nde başladı.

1985 yılında TRT ile başlayan televizyonculuk kariyerini '32. Gün' programıyla zirveye taşıdı. Programında, birçok Türk politikacının yanı sıra dünya liderlerini de ağırladı. Gazeteciliğin yanı sıra çok sayıda kitap da yazan Birand’ın, 12 Eylül Darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca’ya çevrildi. Kanal D Haber Grup Başkanı ve Posta Gazetesi köşe yazarı olan Birand, ulusal ve uluslararası birçok ödül aldı. Evli ve bir erkek çocuk babası olan usta gazeteci, Fransız “Chevalier de L’Ordre National de Merite” unvanına sahipti.