Terakki Vakfı İlköğretim Okulu Öğrencileri, Yunusların Ticari Amaçlarla Kullanılmasını Protesto İçin İmza Kampanyası Başlattı

Terakki Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, yunusların ticari maksatla kullanılmasını protesto için imza kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Terakki Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, yunus gösteri ve terapi merkezlerinde ticari amaçlarla esaret altında tutulan deniz memelileri için imza kampanyası başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Eyüp'teki yunus parkının kapatılması için dilekçe yazan ve dilekçelerine yunus çizen öğrenciler, başlattıkları imza kampanyasıyla da olaya dikkat çekti.

Okul öğrencilerden yanı sıra kampanyaya bir çok kişi de destek verdi.

Kampanyaya destek olan Terakki Vakfı İlköğretim Okulu 4G sınıfı öğrencisi Nil Üzer, yazdığı dilekçe de yunus parklarının kapatılmasını isteyerek ''Yunuslar orada ailelerinden koparılıp tutsak ediliyor. Yunuslar çene yapılarından dolayı mutlu görünüyor olabilirler. Ama aslında onlar orada mutlu değil. Ben yunusların bu acıyla yaşamasını istemiyorum'' dedi.

4B sınıfı öğrencisi Ali Kanık da ''Yunuslar kendi yaşam ortamlarından ayrı kalıyor, ailelerinden koparılıyorlar. Doğanın dengesi de bozuluyor. Yunuslar avcılıkla beslenen memeli hayvanlardır ama yunus parklarında onlara ölü balık veriliyor. Bu yüzden yunusların yaptığı sanki zorunlu bir meslek gibi görülüyor. Ben yunus parklarının kapatılmasını destekliyorum. Lütfen yunus parklarına gitmeyin. Yunus parklarının kapatılması için bize destek verin'' ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, kampanyanın ardından toplanan imzaları Başbakanlık ve ilgili bakanlıklara gönderecek.

Muhabir: Emrah Güney

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA