Kılıçdaroğlu: Diyarbakır'daki Cenaze Törenlerinde Taşkınlık Olmaması Sevindirici

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris'te öldürülenler için bugün Diyarbakır'da yapılan cenaze törenlerinde taşkınlık olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Çin seyahati sırasında Şanghay'dan Urumçi'ye geçerken, uçağın yakıt ikmali için Rusya'nın Abakan şehrine inmesi sonrasında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Paris'te öldürülen üç kadın için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninin olaysız geçtiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, cenaze törenlerinde taşkınlık olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, 'Bazı milletvekilleri disipline sevk edilmeyebilir mi taşkınlık olmadı diye?' yönündeki sorusuna, "Hayır. O başka bir şey. Ankara'ya gidince bakacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davası ile ilgili olarak ise "Bu dava, Almanya'da yüzyılın yolsuzluğu olarak adlandırıldı, anlaşılan bizde de yüzyılın aklanması olarak ortaya çıkacak. Türkiye'de siyasal iktidarın yargı üzerindeki baskısı nedeniyle adalet kavramı yara almıştır. En tipik örneği Deniz Feneri davasıdır. Sokaktaki sade vatandaş, adaletin unutulduğunu düşünüyor." diye konuştu.