Düzeltme-Türkiye’nin En Büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Denizli’ye

Sayın Abonemiz,
Haberde 20 milyon lira yerine sehven 100 milyon lira yazılmıştır.

Düzelterek yeniden servis ediyoruz.
Türkiye'nin en büyük fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Denizli'nin Karahayıt beldesinde yapılacak. 20 milyon liraya mal olacak hastanenin etrafında, kür merkezleri ve oteller de inşa edilecek. Kayrahayıt'ta tamamlanan şehir dönüşüm projelerinin ardından beldenin çehresi değişecek. Pamukkale, günübirlik turizmden kurtularak Avrupa'nın zengin turistlerini ağırlayacak.
Türkiye'nin en büyük fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Denizli'nin Karahayıt beldesinde yapılacak. 20 milyon liraya mal olacak hastanenin etrafında, kür merkezleri ve oteller de inşa edilecek.

Kayrahayıt'ta tamamlanan şehir dönüşüm projelerinin ardından beldenin çehresi değişecek. Pamukkale, günübirlik turizmden kurtularak Avrupa'nın zengin turistlerini ağırlayacak.Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale'den sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Karakan, Pamukkale ve Örenyerleri Kültür ve Turizm İşletme Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılacak merkez hakkında bilgi verdi. Burada konuşan Rektör Bağcı, Karahayıt'a 26 dönümlük bir araziye Türkiye'nin en büyük fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin yapılacağını belirterek, "Hastane, 100 yataklı olacak. Frigya vadisinden Lycus vadisini yalayarak geçen havzanın altı, üstünden daha zengin. Biz bu zenginlikleri ortaya çıkaracağız." dedi.

PAMUKKALE VE KARAHAYIT 3 BİN YIL ÖNCEKİ GİBİ TEDAVİ MERKEZİ OLACAKPamukkale'ye turizm olduğu kadar termal tedavi amacıyla da gelineceğini vurgulayan Prof. Dr. Bağcı, "Burada 3 bin yıl önce insanlar tedavi amaçlı suya giriyordu. 3 bin yıl sonra aynı tedavi yöntemleriyle 21. yüzyılın modern tıbbının getirdiği birlikteliklerle ve çağdaş donanımlarla açılması kadar doğal ne olabilir? Sigortalı olan kişiler de yararlanacak; Almanya, Avusturya, İtalyan Alpleri örneğinde olduğu gibi. Harvard Üniversitesi'nin Dubai'de böyle bir hastanesi var. Bu hastanenin Türkiye'de başka örneği yok." şeklinde konuştu.

Vali Demir ise PAÜ'ün bir biriminin 25 kilometre uzağa taşınmasının fedakârlık olduğunu ve ciddi külfet getirdiğini ancak bölgenin termal turizm merkezi yapılması açısından bunun çok önemli olduğunu vurguladı. Demir, "Karahayıt'ta beş yıl önce benzeri bir çalışma olmuş ancak sonuçlanamamış. Biz avantajlı bir konumda başladık, çünkü Denizli-Pamukkale yolunun ihalesi yapılmıştı. Ayrıca TOKİ, Karahayıt'ta kentsel dönüşümün inşaatlarını başlattı. Burasının sağlık turizm kenti olarak ilan edilmesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmalarda önemli bir yere geldik. Burada yapılacak çalışmaların en önemlisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesidir. Batıda örneklerini gördük, yeni bir şey icat etmiyoruz. Başarıyla uygulanan sistemi buraya koymaya çalışıyoruz. Hastane, klinik, kür merkezleri, otelleri ve yeşil alanlarıyla insanların gezerek tedavi olacağı bir alan yapmaya gayret gösteriyoruz. Buradaki çalışma, diğer yatırımcıları hareketlendirecek. Pek çok yatırımcı, üniversiteye güvenerek buralardan yer aldı. "