Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Çin Çin Semtini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Altındağ’ın Çin Çin Bağları semtini ziyaret ederek, esnaf ve halkın sorunlarını dinledi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Çin Çin Semtini Ziyaret Etti
CHP Altındağ İlçe Başkanı Ozan Vural ve partililerle birlikte Ankara’nın Çin Çin Bağları ve Örnek semtini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bölgedeki esnaf, muhtarlıklar, taksi durakları ve pazarları gezerek bölge halkı ile bir araya geldi. Bir bölgenin yoksulluk göstergesi için çok büyük araştırmalara gerek olmadığını, semtlerde 2 liraya bile tavuk döner satamayan mekanlara, siftah yapamayan esnafa, kahvehanelerde, ganyan bayilerinde işsizlikten oturup çaresizce zaman geçiren halka bakılmasının yeterli olduğunu söyleyen Tekin, “Gazeteciler Ankara’nın en yoksul semtlerinden biri olan Çin Çin’e yaptığım ziyareti soruyor. Altındağ Çin Çin, Türkiye’nin resmidir. İnsanlar işsiz, yoksul. Kahvehanelerde, ganyan bayilerinde oturuyor. Çaresizlikten at yarışına, şans oyunlarına bel bağlamış, veresiye at yarışı, bahis oynuyor. Hafta sonu Kasımpaşa’daydım, bugün Çin Çin’de, hemen hemen durum aynı. Bir semtin durumunu adım başı 2 liraya satılan tavuk dönerden anlayabilirsiniz. Esnaf et döner satmayı bırak, 2 liraya tavuk döner bile satamıyor. Fitch raporlarına değil, sokağa bakın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kurmaylarının yaptığı Çin gezisine de atıfta bulunan Tekin, hükümet yetkililerine, “Sokağa gelmekten, halkın sorunlarını dinlemekten korkmayın. Siz ötekileştirseniz de biz halkımızla birlikte olacağız. Çin’de de olacağız, Çin Çin’de de“ diye seslendi

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ozan Vural ise, her bölgenin ekonomik ve buna bağlı olan eğitim seviyesine göre değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Yoksulluğu, ekonomik sıkıntıları ülkenin doğusunda aramaya gerek yok, TBMM’ye 5 kilometre uzaklıkta, Başkent’in göbeği Altındağ’da insanlar yakacak kömür bulamadığından elbiselerini yakıyor. Gençler işsizlikten kahvehanelerde bunalıma giriyor, esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatıyor, kirasını zor ödüyor. Altındağ’da eğitim seviyesi düşük, üniversite mezunu sayısı içler acısı. Bu durumun nedeni Altındağ ve Çin Çin halkına hükümetin dayattığı ekonomik sıkıntılardır, belediyelerin ulaştırmadığı hizmetlerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA