2013 Faaliyet Dönemi 3. Olağan Toplantısı Yapıldı

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 2012-2013 faaliyet dönemi 3. Olağan Toplantısı yapıldı.

Dernek binasında yapılan toplantının açılışında konuşan MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, sürdürülebilir bir kalkınma için yerel potansiyellerin mutlaka harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Potansiyellerin harekete geçirilmesine katkı sağlamak ve bölgenin bütüncül bir yaklaşımla kalkınmasına destek olmak amacıyla kurulan kalkınma ajanslarının önemini vurgulayan Boztaş, bu anlamda BAKA'nın önemli bir görevi yürüttüğünü kaydetti.

BAKA'nın bölgede bulunan şirketlere toplam 20 milyon lira Ar-Ge yatırımları için destek verdiği ifade eden Boztaş, ''İlçemizdeki ekonomik faaliyetlerde baskın sektör turizmdir. Ama deniz, kum, güneş üçlüsünden çıkamadığımız için kasım ve nisan ayları aralığında ilçemiz 30 bin işsiz barındırmaktadır. Ölü sezon dediğimiz bu aylarda iş adamları olarak turizmi çeşitlendirme adına arayışta olmalıyız'' dedi.

Hükümetin Sağlık Turizmi Serbest Bölgeleri kurma girişimleri ve yer tespit arayışları olduğunu kaydeden Boztaş, ''Manavgat'ın kuzeyimizdeki Toros Dağları'nın eteğinde çok uygun alanlarımızın varlığı, serbest bölgenin işlevsel olması açısından tercih sebebidir. Özellikle Avrupa'nın yaşlanan nüfusunun sağlık ihtiyaçlarını, karşılama noktasında kurulacak olan tesisler için bölgemizin coğrafi yapısı iddialı bir alternatiftir. Alternatif turizm seçenekleri konusundaki projelere ajansımızın destek verecek olması kayda değerdir'' diye konuştu.

Boztaş, alternatif turizm dışında Manavgat'ta tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi konusunda BAKA'nın desteklemesinin, iş adamlarının yeni yatırımlara yönelmesini teşvik edici unsurlardan birisi olduğunu kaydetti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de kalkınma ajanslarının dünya ve Avrupa'da kuruluşlarını anlatarak, yerelden kalkınmanın önemini dile getirdi.

BAKA'nın 2010 yılında kurulduğunu hatırlatan Engin ''Daha önce yerel kalkınma modelini uygulasaydık, Türkiye'nin milli geliri bugün 20 bin dolar olurdu. Kısa bir sürede bu kadar aktif faaliyet yapan bir ajansın Manavgat'ımıza da çok güzel katkılar sağlayabileceğini düşünüyorum'' dedi.

Engin, ''Manavgat'ta daha çok şey yapılmalı. Manavgat'ın kıyı kesimi bol bir derya, boş bir alan. Alternatif turizm alanında mükemmel projeler yapılabilir. Burada yapılan projelere finansal destek sağlayacağız. Sizinle çalışmaya hazırız. Burada 285 katılımcının olması, ortak çalışma kültürünün ne kadar olduğunu da gösteriyor. Bundan dolayı da mutluyum'' diye konuştu.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, BAKA'nın Manavgat'ta yapılan mango projesine verdiği desteği hatırlatarak, mangonun ilk meyvesini verdiği söyledi.

Bulgurlu, ''İnşallah bir kış daha geçerse artık Türkiye'nin alternatif ziraat, tarım ürünü vardır'' dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyonla BAKA'nın verdiği destekler anlatıldı. Toplantı sonunda BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'e MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş plaket verdi.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA