Terör Örgütü Pkk'nın Üst Yapılanması Kck'ya İlişkin Davaya Devam Edildi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 14'ü hazır bulundu, 94 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, sanıklardan Hüseyin Bayrak ve Aydın Budak ile ilgili delil ikamesi okundu.

Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.

Söz konusu iki sanıkla ilgili dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyan mahkeme başkanı, KCK operasyonunda bir binanın çöplüğünde bulunan belge üzerindeki parmak izi incelemesi sonucunda, belgede yer alan parmak izlerinin sanık Hüseyin Bayrak'a ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Sanık Bayrak ise dosyada belirtilen adresin BDP'nin yerel yönetimler bürosu olduğunu belirterek, söz konusu belge üzerindeki parmak izinin kendisine ait olmadığını savundu.

Sanık avukatları, olayı bu kadar kriminalize etmenin anlamsız olduğunu savunarak tahliyeye ilişkin talepte bulundular.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de arasında bulunduğu 152 sanık hakkında, ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'' ve ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlamasıyla 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA