Esed'in Bombaladığı Suriyeliler, Adana'da Şifa Arıyor

Esed güçleri tarafından yapılan hava bombardımanlarında yanan Suriyeliler Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.

Esed'in Bombaladığı Suriyeliler, Adana'da Şifa Arıyor
Saldırı sonrası sınırdan geçtikten sonra helikopter ambulanslarla Adana'ya getirilen 24 Suriyeli Özel EPC, Çukurova Üniversitesi Balcalı, Seyhan Uygulama ve Araştırma ile Başkent Üniversitesi Yüreğir Uygulama ve Araştırma hastanelerinde 24 saat yoğun tedavi altında tutuluyor.Suriye'de Esed güçleri tarafından yapılan hava bombardımanları birçok masum vatandaşın hayatını kararttı. Bombardımanlarda vücutlarının çeşitli yerlerinden yanan Suriyeli siviller ile çadırkentlerdeki kazalarda yanan toplam 105 hasta Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Bu kapsamda Özel EPC Hastanesi Yanık Merkezi'de haziran ayından beri toplam 43 Suriyeli hasta girişi yapıldı. Bu sayı Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 32, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde 13, Başkent Üniversitesi Yüreğir Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ise 17 Suriyeli tedavi gördü. Özel EPC Hastanesi Koordinatörü Dr. Ebubekir Sarı, 6 ay önce hizmet vermeye başladıklarını ve bu süre içerisinde toplam 43 Suriyelinin vücudunun çeşitli yerlerindeki yanıklar nedeniyle hastanelerine getirildiğini ifade etti.

Bunların bir kısmının Özgür Suriye Ordusu'nda asker olduğunu ifade eden Dr. Sarı, diğerlerinin ise bir şekilde Esed güçleri tarafından bombalanan sivil vatandaşlar ile çadırkentlerde yaşarken çıkan yangınlarda yaralananlardan oluştuğunu açıkladı.

Şuan yanık merkezinde 7 Suriyelinin tedavi gördüğünü açıklayan Dr. Sarı, "8-10 aylıktan başlayıp 35 yaşına kadar Suriyeli sivil geldi. Genelde genç hastalar geliyor. Çadırkentten gelenler ise ya soba yanığına bağlı olarak ya da LPG patlamasına bağlı yanıklardan geliyorlar. Bu hastalarımıza ne yapılması gerekiyorsa en üst düzeyde tıbbi hizmet veriyoruz. Haftada 3 gün pansuman yapıyoruz. Sonrasında ise greftleme veya ameliyat gerekirse yapıyoruz." dedi.

Bombardımanlarda yaralananlardan biri de 23 yaşındaki Muaviye Derviş. İneklerini arabayla köylerine götürürken bombardımana yakalanan Derviş'in vücudunun yüzde 60'ı yanmış. Saldırıda 4 arkadaşını kaybeden Derviş'in bütün inekleri de telef olmuş. Arabayla giderken birden üzerlerine uçaklardan bombaların yağdığını ifade eden Derviş, kendisinin asker olmadığını ama Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiğini söylüyor. Çiftçilik yaptığını vurgulayan Derviş, ailesinin ise başka bir köye gittiğini dile getiriyor.