Kuşadası’na Hollandalı Turist İlgisi

Kuşadası’nın tanıtım atağı Hollanda’da da başarıya ulaştı.

Kuşadası’na Hollandalı Turist İlgisi
Kuşadası’nın yurt dışında etkin şekilde tanıtılması için yürütülen çalışmalar, Hollanda’nın Utrecht şehrinde 6 gün süren uluslararası turizm fuarında da devam etti. Bu yıl Londra Turizm Fuarı ile başlayan ve geçtiğimiz ay Fransa’nın Marsilya kentindeki Kruvaziyer Fuarı ve İzmir’deki Travel Turkey fuarı ile devam eden tanıtım atağının yurtdışındaki bir diğer durağı Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı olmuştu. Avrupa’nın en ilgi çeken turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 42. kez kapılarını açan Hollanda’nın Utrecht kentindeki turizm fuarı sona erdi. 150 bine yakın kişinin ziyaret ettiği Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı'na dünyanın 140 ülkesinden 1500 kuruluş katılırken, Kuşadası, Kuşadası Otelciler Derneğ i(KODER)’nin açtığı 50 metrekarelik stant ile vitrine çıktı. Ziyaretçi akınına uğrayan stantta, Kuşadası’nın lokal tanıtımı yapılırken, oteller ve seyahat acentesi temsilcileri de bir çok bağlantı gerçekleştirdi.

Kuşadası Belediyesi’ni Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Elçi’nin temsil ettiği fuar 6 gün sürdü. 6 gün boyunca Hollandalı çok sayıda tur operatörü ile Kuşadası ve Ege Bölgesi’nden çok sayıda turizmci Kuşadası standını ziyaret ederek, tanıtım çalışmalarına katıldı.

Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, Kuşadası Belediyesi olarak Kuşadası’nın tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek, Kuşadası’nın Hollanda pazarında önemli bir yere sahip olduğunu, Hollanda’dan Kuşadası’na gidecek olan turist sayısında 2013 yılında da artış beklediklerini söyledi.

Saraç, Hollanda’nın yanı sıra Finlandiya’da da KODER’in stand açacağını, otelciler derneğinin stant açamadığı fuarlarda Kuşadası Belediyesi olarak katkı koymaya devam edeceklerini belirterek, New York, Brüksel, Berlin ve Bükreş gibi Kuşadası açısından önem taşıyan fuarlarda da etkin tanıtım çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Kuşadası Otelciler Derneği KODER’in Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden ise Utrecht Turizm fuarında yapılan tanıtım çalışmalarının başarıya ulaştığını belirterek, “ Çok verimli ve başarılı bir tanıtım çalışması yaptık. Bu kadar otel ve iki ayrı meslek grubu kaynaklarını ve sinerjilerini tanıtım için birleştirdi. Burada yapılan çalışmalar, önümüzdeki yıllarda da sağlanacak birliktelik için büyük önem taşıyor ve umut verici. Hollanda pazarında ilk alınan rezervasyon bilgilerine göre satışlar oldukça iyi. Rezervasyonlar bazı otellerde geçen yılla aynı, bazı otellerde de geçen yılın üzerinde. Beklentilerimiz Hollanda pazarında 2012 yılının üzerine çıkmak“ diye konuştu.

Kaynak: İHA